Det kan finnas många anledning till att människor inte vill träffas i verkliga livet idag. Det kan handla om att det inte finns tid för den socialiseringen eller för att någon ej känner sig så pass social för detta. Att socialisera är lättare för vissa än för andra; det kan krävas en viss färdighet för att kunna kommunicera och för att läsa av varandra kroppsspråk. Det kan även finnas andra anledning bakom, oavsett vilka så har socialiseringen via nätet vuxit mycket.

Att mötas på Internet idag är vanligt förekommande. Människor dejtar online. Till detta finns det en uppsjö av olika appar där det går att träffas på Internet. Apparna är olika uppbyggd; via några går det enbart att skriva till varandra och på andra så krävs det videokommunikation. Det finns helt enkelt något för alla.

För den som inte är intresserad av att dejta så finns det andra forum på Internet, där det går att kommunicera om olika saker och ting och även för att skapa nya bekantskaper. Facebook har under 10 års tid vuxit sig allt större. På Facebook går det lätt att kommunicera med varandra, att finna både gamla och nya bekantskaper. Där skapas inlägg och det publiceras bilder. På denna sida går det lätt att både dela och ta del av varandras liv, både med och utan kommunikation.

Instagram är en annan nykomling på Internet, en sida där det publiceras bilder och små korta texter. Instagram är omåttligt populärt där det går att följa varandra. På Instagram går det att ha en dold sida, där det enbart är accepterade följare som kan se ens inlägg. Detta medför att det är lätt att själv välja om en vill skapa sig många nya bekantskaper eller om kretsen skall slutas något genom att antingen ha en öppen eller stängd profil.