För de flesta människor så är det roligt att ha ett socialt umgänge men många upplever att det kan vara svårt att skapa nya kontakter efter en viss ålder. De flesta bildar sina djupa vänskaper under skolåren och även om man kan träffa nya människor i samband med jobb och via barnen så är det inte alltid så lätt. Alla har mycket att göra och är redan upptagna med sina egna vänner, vilket minskar intresset för nya bekantskaper.

Bor man i Stockholm så har man tur på det planet, för trots att det är en stor stad som ibland kan uppfattas som lite hektisk och opersonlig så finns det samtidigt ett stort antal klubbar och föreningar för socialt umgänge. Dessutom finns det många muséer och aktiviteter som man kan komma själv till och förhoppningsvis få umgås med andra människor.

Är man intresserad av att sticka så finns det ett flertal klubbar både i centrala Stockholm och i förorterna. Dessa brukar mest bestå av kvinnor och man samlas oftast på caféer dit det i princip bara är att dyka upp. På café Ritorna vid Vasaparken träffas till exempel stickföreningen Retstickan varannan måndag under udda veckor kl.16. Allt man behöver göra är att ta med sig stickningsprojektet och sedan slå sig ner med gruppen. Alla deltagare är glada amatörer men tack vare träffarna kan man utbyta tips och idéer och på så sätt bli allt skickligare samtidigt som man stiftar nya bekantskaper.

Om man talar finska så kan man i stället ta sig till Solnas Finska föreningar på måndagar och man kan antingen ta med sig egna projekt eller ta del av föreningens material. Det finns en vävstol, olika virknålar och stickor liksom en hel del rester av garner och tyger som man kan skapa med. Allt sker på finska i en trevlig och välkomnande miljö.