Bor man i Stockholm och är intresserad av vikingatiden så finns det ett antal sociala klubbar och föreningar som sysslar med ämnet. Här samlas man flera gånger om året för att diskutera och lära sig om vikingaålderns kultur och historia, arrangera olika evenemang liksom lyssna på intressanta föredrag. Medlemmarna är ofta i alla åldrar och det som förenar alla är ett brinnande intresse för denna fascinerande period i skandinavisk historia.

Bland de mest etablerade vikingaföreningarna är klubben Fenris, döpt efter den väldiga varg som till och med skrämde slag på de gamla gudarna och som bet av Tyrs hand. Det som gör denna förening unik är att man sysslar med vikingatiden på ett mycket praktiskt plan, och alltså inte enbart teoretiskt. Till exempel håller man på med olika former av hantverk som till exempel smide och sömnad med verktyg och metoder som man vet att vikingarna tillämpade. Detta är också ett sätt att testa olika teorier om hur saker och ting skapades, då informationen inte alltid är fullkomlig.

Föreningen Fenris sysslar också med att återskapa vikingalivet genom att delta i historiska rekreationer, mässor och marknader. Man visar hur vikingarna slogs, hur de klädde sig och hur de uttryckte sig och det är inte ovanligt att man håller julmarknad i Stockholm där man serverar mjöd och säljer handgjorda föremål. Detta är en social klubb där man både lär sig mycket, lär andra liksom har riktigt roligt. Enligt klubben själv är det själva meningen med den; att man skall ha kul i sällskap av varandra och samtidigt få syssla med den spännande vikingahistorien.

I Stockholm hittar man också Storholmens Vikingaförening där man har byggt en hel vikingaby som ett friluftsmuseum. Hit är stora som små välkomna och man driver föreningen och muséet med hjälp av volontärer och medlemmar. Ett roligt sätt för både ensamstående och familjer att umgås på.